Matematično
MaRaziskovalno
MaRSrečanje


CŠOD Fara, Kostel, 17. - 23. avgust 2014

MaRSovske delavnice 2014

Namen delavnic je seznanitev dijakov z različnimi matematičnimi zanimivostmi in računalniškimi orodji (osnove programiranja, dinamična geometrija, grafična in algebrska orodja).

Mala šola matematično-računalniške umetnosti

dr. Andrej Bauer, UL FMF Bauer

O predavatelju: Dr. Andrej Bauer je izredni profesor Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani. Doktoriral je pri prof. Dani S. Scottu na univerzi Carnegie Mellon, raziskovalno pa se ukvarja z osnovami matematike in teoretičnim računalništvom. V letu 2013 je gostoval na Institute of Advanced Study, Princeton, ZDA, kjer je skupaj s soavtorji napisal monografijo Homotopy Type Theory: Univalent Foundations of Mathematics. Na področju računalniške umetnosti je mednarodni javnosti dobro znan njegov projekt Random art za generiranje naključnih umetniških slik www.random-art.org.


POV-Ray

David Gajser, UL FMF

POV-Ray je odprtokodni zastonjski program, ki ga lahko dobimo tukaj. Z njim se da ustvarjati lepe slike, kot je na primer tale spodaj. Za razliko od poklicnega slikarja, ki slika na dvodimenzionalen papir, pri POV-Rayu (trodimenzionalne) objekte najprej ustvarimo, jih postavimo v prostor, primerno osvetlimo, postavimo fotoaparat in "slikamo". Seveda vse le s pomočjo miške in tipkovnice. Na delavnici se bomo naučili osnovne uporabe tega programa in izdelali prvo sliko.

POV-Ray

Vir: http://hof.povray.org/

MARS 2014

Facebook

DMFA

ŠOU v Ljubljani

ŠO FMF

Any Browser   Zadnja posodobitev: 15. avgust 2014